#67 - Atooppinen Iho

atooppinen-iho.jpg

Suomalaisista jopa 25-30 prosentilla on jossain elämän vaiheessa atooppisen ihottuman oireita. Tämä tarkoittaa Suomessa reilusti yli miljoonaa ihmistä. Atooppisuus johtuu geeneistä, eli on periytyvää. Atooppinen iho on kroonisesti kuiva ja tyypillistä iholle on myös hilseily, punoitus, voimakas kutina ja lopulta ihon rikkoontuminen. Ihon rikkoontuminen on merkki atooppisesta ihottumasta. Atooppinen ihottuma johtuu ihon pintakerroksen rakenteesta ja elimistön oman puolustusjärjestelmän erityispiirteistä. Iho toimii normaalisti tärkeänä rajapintana ja suojamuurina ärsykkeitä vastaan ja toisaalta estää myös vedenhaihtumista pois elimistöstä. Tästä rajapinnasta käytetään nimitystä ihon läpäisyeste, toisin sanoen ihon suojabarriääri. 

Atoopikoilla ei tätä suojabarriääriä ole juuri laisinkaan, minkä vuoksi lukuisat ärsykkeet pääsevät tunkeutumaan iholle aiheuttaen tulehdusreaktioita.  

Loistava uutinen on kuitenkin se, että tätä barriääriä voidaan hoitaa ja pikkuhiljaa lisätä. Tietysti akuuteissa ja pahoissa tulehdusreaktioissa kannattaa kääntyä aina lääkärin puoleen, mutta lievissä tapauksissa ja silloin kun iho on ehjä, me kosmetologit ja ihoterapeutit osaamme auttaa. 

Kuuntele siis Sannan ohjeet ja vinkit, miten atooppisen ihon saa rauhoittumaan, vahvistumaan, kosteutumaan ja ennen kaikkea, miten voimme ennaltaehkäistä seuraavia ihottuma oireita. 

Meitä voit seurata: 

Spotify: https://open.spotify.com/show/0MbYFugmMYeLMcV6o58m26?si=SCsLmZCjThqONRFEel4BuA 

Soundcloud: https://soundcloud.com/rakastuihoosipodcast  

iTunes: https://itunes.apple.com/fi/podcast/rakastu-ihoosi-podcast/id1452671806?l=fi&mt=2 

Facebook: www.facebook.com/rakastuihoosipodcast 

Instagram: https://www.instagram.com/rakastuihoosipodcast/ 

YouTube: www.youtube.com/channel/UCGVBYIrdhsadMRi0-rppeFQ 

#atooppineniho, #atopia, #atooppinenihottuma, #ihotauti, #kutina, #ihosairaus, #geeniperima, #ihonpuolustusjarjestelma, #ihonsuojabarriaari, #kemiallisetarsykkeet, #fysikaalisetarsykkeet, #kuivaiho, #hilseilevaiho, #allergeenit, #virus, #bakteerit, #ihotulehdus, #rikkoontunutiho, #talvi, #hikoilu, #stressi, #atooppisenihonhoito, #laakari, #laakehoidot, #kosmetologi, #dermalogica, #ihoterapeutti, #isclinical, #barrierrepair, #sheald, #intensivemoisturebalance, #ultracalmingcleanser, #creamcleanser